Müdürlüğümüz, Erasmus+ Stratejik ortaklıklar kapsamında 'Sürdürülebilir Kalkınma için Gıda Eğitimi (FESD)' isimli projeyi İtalya, İspanya, Slovakya ve Makedonya'dan STK ve okullarla iş birliği içerisinde yürütmektedir.
Proje BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 3 doğrultusunda gençlere doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmayı amaçlamaktadır.
Proje kapsamında, aşağıda başlıkları verilen modüller doğrultusunda ortaöğretim öğrencilerine yönelik sınıf içi ders planları geliştirilecek ve 5 haftalık gıda eğitimi programı hazırlanacaktır.
Başlıklar:
?Sağlıklı beslenme ? (ürünlerin besinsel özellikleri
? Mükemmel diyet (beslenme denetimi, beslenme ve hastalık, yeme bozuklukları)
? Dünya çapında yerel ürünler
? Sebze ve meyve ile sağlıklı beslenme
? Sürdürülebilir ısıtma
Eğitici eğitimleri 7-10 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek.
4 ülkeden 20 öğretmenin katılacağı eğitimler Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı'nda (SDSN) merkezi iş birliğinde gerçekleşecek. SDSN, dünyanın çeşitli ülkelerinden üniversiteler, araştırma merkezleri, düşünce kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının oluşturduğu bir çözüm geliştirme ağıdır. 2014 yılında Boğaziçi Üniversitesi himayesinde kurulmuştur. SDSN merkezinde 'Öğretmenler 2030: K12 Okulu Öğretmenleri için Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Eğitimi veriliyor olacak.
Eğitimin ardından eğitime katılan delegelerle belirlenen başlıklar dahilinde hazırlanan ders planlarından oluşan 5 haftalık bir eğitim planı çalışmaları üzerine çalışılacak.