İSTANBUL BAKIRKÖY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

LGS NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK

LGS NAKİL İŞLEMLERİNDE İZLENECEK YOL HARİTASI AŞAĞIDA ÇIKARTILMIŞTIR BİLGİNİZE..
LGS NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK

Soru 1: Nakil işlemleri için kimler başvuru yapabilir?

Cevap: İstekli her öğrenci nakil başvurusunda bulunabilir, herhangi bir sınırlama yok.

Soru 2: Nakil işlemleri için tercih başvuruları ne zaman yapılacak?

1.Nakil Başvuruları: 06-10/08/2018 sonuçlar 13/08/2018

2.Nakil Başvuruları: 13-17/08/2018 sonuçlar 19/08/2018

3.Nakil Başvuruları: 27-31/08/2018 sonuçlar 03/09/2018

4.Nakil Başvuruları: 03-06/09/2018 sonuçlar: 08/09/2018

Soru 3: Nakil işlemleri için tercih başvuruları nasıl yapılacak?

Cevap: Nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilir.

Soru 4: Nakil başvurularını okduğum okul dışında bir okulda ya da tatildeyken yapabilir miyim?

Cevap: Evet, nakil başvurularını herhangi bir yerdeki ortaokuldan ya da imam hatip ortaokulundan yapabilirsiniz.

Soru 5: Nakil başvurusu yaparken okulların kontenjanlarının boş olma şartı var mı?

Cevap: Hayır, nakil başvurusu yaparken tercih yapacağınız okulda boş kontenjan şartı aranmayacak.

Soru 6: Nakil işlemleri için yapılan tercihlerde öğrenciler kaç okul tercih edebilir?

Cevap: Her nakil döneminde; Merkezi Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabileceksiniz.

Soru 7: Nakil başvurusu sırasında okul tercih ederken herhangi bir sınırlama olacak mı?

Cevap: Eğer öğrencimizin tercihlerinden herhangi bir okul gelmişse nakil başvurusu sırasında herhangi bir sınırlama olmayacak ve istediği gibi okulları tercih edebilecektir. Fakat hiçbir okul gelmediyse, yani öğrencimiz açıkta kaldıysa, bu öğrenciler ilk 2 okulu kendi Kayıt Alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecekler. Ayrıca aynı okul türünden en fazla 2 okul seçebilecekler. Yani 3 okulunda “Anadolu Lisesi” tercih edilmesi mümkün değil.

Soru 8: Nakil tercihi yaparsak kazandığımız okuldaki kaydımız silinir mi?

Cevap: Hayır, yeni bir okul kazanana kadar kaydınız ilk yerleştirildiğiniz okulda kalır.

Soru 9: Nakil sürecinde özel okullara kayıtlar olacak mı?

Cevap: Evet özel okullara kayıtlar nakil döneminde de olacak. Özel okullardan devlet okullarına devlet okullarından özel okullara geçiş 4 nakil dönemi boyunca devam edecektir.

Soru 10: İlk tercihlerinde ve 4 nakil süreci boyunca hiçbir yere yerleşemeyen öğrencilere ne olacak?

Cevap: Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına (İlçe Milli Eğitim) başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir.

 

 

31-07-201831-07-201831-07-201831-07-2018

General Şükrü Kanatlı Caddesi Kartaltepe Mahallesi Bakırköyİstanbul - 02125717111

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.